Tutustu yhdistykseen

Nummenmäen sosialidemokraattinen yhdistys on Turun suurimpia SDP:n jäsenyhdistyksiä (jäsenmäärä on n. 100). Se on alunperin ollut alueellinen yhdistys, mutta nykyään sillä on jäseniä kaikkialta Turusta. Jäseniä yhdistää ennen kaikkea voimakas kiinnostus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen

Yhdistyksen ensisijaisena tavoitteena on sosialidemokraattisten arvojen mukaisen politiikan edistäminen Turussa. Tämä tapahtuu mm. vaikuttamalla kunnallisjärjestössä sekä kunnallisissa luottamustoimissa. Lisäksi yhdistyksellä on hyvät yhteydet myös valtakunnallisiin päätöksentekijöihin. Kokouksissa käsitellään toisinaan myös kansainvälisiä aiheita.

Yhdistyksellä on oma toimitalo Nummenmäellä. Punaisen puutalon löytää parhaiten Vanha Hämeentie 18:n kohdalla olevalta kujalta. Yhdistys pitää sääännöllisesti kuukausikokouksia kesää lukuunottamatta. Kokouksissa käsitellään normaalien järjestöasioiden lisäksi yhteiskuntaelämän eri alueita asiantuntevien alustajien johdatuksella. Kokouksista tiedotetaan näillä sivuilla, jäsenkirjeillä ja Demokraatti-lehdessä.

Yhdistyksen elokuussa järjestettävillä Elojuhlilla on jo monen vuosikymmenen perinne. Ne pidetään yhdistyksen talon lehtevällä pihalla. Juhlapuhujina on ollut säännöllisesti poliitikkoja valtakunnan huipulta. Perinteeksi on jo muodostunut myös kesäisin järjestettävä grillijuhla nuorille ja nuorenmielisille. Yhdistys järjestää myös teatterimatkoja eri puolille maata unohtamatta myöskään Turun tasokasta teatteritarjontaa.